Китайските държавни медии съобщават, че най-малко 20 души са загинали и 17

...
Китайските държавни медии съобщават, че най-малко 20 души са загинали и 17
Коментари Харесай

Наводнения в Китай взеха 20 жертви, 17 са в неизвестност

Китайските държавни медии оповестяват, че  минимум 20 души са починали и 17 са в неопределеност при наводнения, засегнали планините към столицата Пекин , предават Асошиейтед Прес и Ройтерс.

Пекин и околните градове ускориха избавителните и възстановителните действия във вторник, откакто, породени от ефектите на тайфуна Доксури, прекъснаха комуналните услуги и доставките на храна и лишиха живота на минимум 20 души .

Пекинският окръг Фангшан съобщи, че ще използва хеликоптери, които да обезпечат храна, питейна вода и други незабавни доставки на селата в планинските региони, които са откъснати.

В близкия Тиендзин, който от време на време страда от съществени превалявания в последно време 35 000 души бяха евакуирани от домовете си, а локалното държавно управление укрепи речните крайбрежия и ускори инспекцията и ремонта на електропроводи, вода и информационни линии.

Броят на жертвите в Пекин набъбна до 11 във вторник, като 13 души към момента са в неопределеност, до момента в който в прилежащата провинция Хъбей девет души починаха, а шестима са в неопределеност.

Сезонните наводнения връхлитат огромни елементи от Китай всяко лято, изключително в полутропичната южна част на страната. Някои северни райони обаче тази година оповестиха за най-лошите наводнения от 50 години насам.
 Евакуираха десетки хиляди от Пекин след проливни дъждове и наводнения
Евакуираха десетки хиляди от Пекин след проливни дъждове и наводнения

спряни са стотици полети и са наводнени стотици пътища след тайфуна Доксури
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР